"Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση Ψηφιακής Υπογραφής και την Υποβολή Διαγωνισμών Δημοσίου σε Επιχειρήσεις και Φορείς, Άμεσα, Αξιόπιστα, Πανελλαδικά"

Συχνές Ερωτήσεις USBTOKEN

Συχνές Ερωτήσεις USBTOKEN

Τι είναι η συσκευή USB TOKEN;
Το USB TOKEN είναι ένα ειδικό στικάκι υπολογιστή, όπου γίνεται η εγκατάσταση του πιστοποιητικού υψηλής διασφάλισης (Ασφαλή Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής - ΑΔΔΥ). Είναι απαραίτητο για την έκδοση της ψηφιακής υπογραφής. Η ειδική κάρτα usb (usb stick ή usb token) δίνει στον υπογράφων τον αποκλειστικό του έλεγχο για τοποθέτηση ψηφιακής (ή προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής), σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΠΔ 150/2001. 

Τι είναι η χρήση ΑΔΔΥ;
Η προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή (ψηφιακή υπογραφή) βασίζεται σε αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και δημιουργείται με τη χρήση Ασφαλούς Διάταξης Δημιουργίας Υπογραφής (ΑΔΔΥ). Ως ΑΔΔΥ ορίζεται η μικροσυσκευή (Usb Token) που πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και στην οποία εισάγονται τα ψηφιακά πιστοποιητικά σκληρής αποθήκευσης με ασφαλή τρόπο. 

Μπορώ να αποθηκεύσω και αρχεία στη συσκευή USB TOKEN;
Η συσκευή usb που απαιτείται για την Ψηφιακή Υπογραφή δεν είναι ένα απλό αποθηκευτικό μέσο όπως είναι τα περισσότερα usb stick. Είναι ειδική συσκευή που χρησιμοποιείται μόνο για την δημιουργία ψηφιακής υπογραφής.

Γιατί υπάρχουν τόσοι τύποι USB TOKEN;
Υπάρχουν διάφοροι τύποι USB TOKEN, αναλόγως τη συμβατότητα με τον εκάστοτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του USB TOKEN θα πρέπει συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς, ενώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να είναι συμβατό με τον εκάστοτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, καθώς υπάρχουν πολλές εκδόσεις του (versions).

Ποια usb token είναι πιστοποιημένα από Δημόσια Αρχή για τη χρήση ψηφιακής υπογραφής;
Ο κατάλογος των Αρχών που παρέχουν ψηφιακή υπογραφή και έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: http://www.eett.gr και είναι οι εξής: 
-ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
-ADACOM S.A
-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ AE 

Με ποιο τρόπο υπογράφεται ψηφιακά ένα έγγραφο;
Ο τρόπος με τον οποίο υπογράφει κάποιος ψηφιακά ένα έγγραφο είναι αρκετά απλός. Αφού δημιουργηθεί ένα έγγραφο, συνδέεται το USB token στον υπολογιστή και μέσω μιας απλής διαδικασίας τοποθετείται η ψηφιακή υπογραφή στο σημείο επιλογής σας.

Γίνεται εγκατάσταση της ψηφιακής υπογραφής σε παραπάνω από έναυπολογιστή?
Ναι, μπορεί να γίνει εγκατάσταση της ψηφιακής υπογραφής σε παραπάνω από έναν υπολογιστή, ή ακόμα και σε Laptop. Κατά συνέπεια ο χρήστης θα μπορεί να υπογράφει ψηφιακά από τον καθένα. Φυσικά χρειάζεται πάντα και το USB TOKEN/ stick

Μπορώ να αγοράσω και δεύτερο USB TOKEN?
Ακόμα και εάν αγοραστεί δεύτερο USB TOKEN, δεν θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα ή συμπληρωματικά.

Μπορω να αποφύγω την αγορά του USB TOKEN και να υπογράφω ψηφιακά χωρίς αυτό? 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ορθή συμμετοχή σε διαγωνισμούς δημοσίου να υπάρχει ολοκληρωμένη εγκάτασταση του USB TOKEN και των αντίστοιχων απαραίτητων λογισμικών προγραμμάτων. Δεν είναι αποδεκτή μια συνήθης ηλεκτρονική "υπογραφή" ή "signature" που προέρχεται απλώς από τον υπολογιστή του χρήστη ή μέσω άλλων μορφών αποθήκευσης (χαλαρής - απλής -αποθήκευσης).

Ποια είναι η χρονική ισχύς (διάρκεια ζωής) των ψηφιακών πιστοποιητικών;
Τα ψηφιακά πιστοποιητικά που εκδίδονται από την ΑΠΕΔ έχουν διάρκεια ζωής πέντε (5) χρόνια.

Tags: 

Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη υποστήριξη α) για εγκατάσταση Ψηφιακής Υπογραφής, και β) για Υποβολή Διαγωνισμών Δημοσίου. Διακρινόμαστε για τις συνεχείς επιτυχίες μας, κατά την τελευταία τετραετία, όταν και το Ελληνικό Νομικό Πλαίσιο έθεσε υποχρεωτική την διενέργεια κρατικών διαγωνισμών μέσω του πληροφοριακού συστήματος (ΕΣΗΔΗΣ).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • 2811756859
  • 2811754652
  • 2810823002
  • 6987248004

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα! Σε συνεργασία με όλες τις μεταφορικές, δεν υπάρχει επιβάρυνση (μεταφορικά). Όλα τα USB TOKEN αποστέλλονται δωρεάν!. Η αναζήτηση αποστολής (track παραγγελίας)μπορεί να γίνει από τον εξής σύνδεσμο (ACS COURIER) και (Γενική ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ).

Βρείτε μας στα Social Media.

Διεύθυνση:
  • Κεντρικό Απλαδά Ανδρέα 9, Γάζι Ηράκλειο
  • Παράρτημα: Iraklio Center, Κτήριο Γ', Β Όρ
  • Ηράκλειο
  • Ώρες: 9:30π.μ.–5:30μ.μ.
Go to top